Qukel

Qukel speeltjes worden in India gemaakt. Voor een eerlijke prijs. In Bandipur, een dorp vlakbij Calcutta hebben 10 tallen mannen en vrouwen werk dankzij jouw aankoop. Ook bestaan Qukel speeltjes zoveel mogelijk uit materialen die de aarde ontlasten zoals biologisch afbreekbare verf.

Van laag naar hoog sorteren

1 item

per pagina
  1. vismobiel qukel
    Qukel mobiel baby met aanzicht onderaf
    Regular Price € 23,99 Special Price € 19,95
Van laag naar hoog sorteren

1 item

per pagina

Wie zitten er achter Qukel

Machteld Burema-Pijzel (kinderpsycholoog en marktonderzoeker), Aafke van Sprundel (communicatie specialist en antropologe) en Gerard Krijger (klinisch radiochemicus en bioloog), zijn de grondleggers van Qukel speelgoed. Maar Qukel begon feitelijk met de geboorte van Gerard’s eerste zoon Ivar. “Hoe kom ik er achter wat er eigenlijk allemaal omgaat in het hoofdje van die kleine?”, was een van zijn eerste gedachtes. Hij volgde een cursus ontwikkelingspsychologie van 0-3 jarigen, door dr. Ewald Vervaet. 

Met Aafke en Machteld ontstond al snel het idee om de kennis over de ontwikkeling van kleine kinderen toe te passen op een speelgoedlijn voor ouders met jonge kinderen. Want in feite is er helemaal nog geen speelgoed dat echt gericht is op de interactie tussen ouder en kind. De indeling van de Qukel speeltjes in 10 fases is rechtstreeks afkomstig uit Vervaets wetenschappelijke studies en zijn boek Groeienderwijs. 

Na veel onderzoek en gesprekken met ouders kwam het drietal op het idee om het concept echt op vaders te richten. Moeders en hun kleintjes krijgen al veel aandacht na de geboorte en vaders zitten juist vaak met de vragen. Ook besloten ze om op elk speeltje een weetje te zetten. Vaders houden meer van feiten, waar moeders vaak intuïtief handelen.

Met behulp van Dutch Design in Development vonden ze de ontwerpster Annemiek van Wees. Zij ging met Aafke naar India om van de fantastische ontwerpen prototypes te laten maken en het proces aldaar te begeleiden. Via DDiD kwamen ze ook in contact met de huidige leverancier CRC Export.

Dit leidde tot een mooi speelgoedconcept met een verhaal: Speelgoed voor vaders en hun kleintjes van 0-3 jaar dat interactie bevordert en bovendien vooral leuk is om mee te spelen. Door de speeltips in het bijgeleverde boekje en de weetjes op de speeltjes zijn ze extra aantrekkelijk voor vaders. Alle Qukel speeltjes zijn van katoen met biologisch afbreekbare verf gemaakt. In het kleurenpallet is rekening gehouden met rustige maar toch aantrekkelijke kleuren voor de allerkleinsten.